Conditie voetballers effect op voetbaluitslagen

Conditie voetballers effect op voetbaluitslagen

Als je dacht dat een goede conditie geen effect heeft op de voetbaluitslagen.. denk dan nog eens! Wie herinnert zich niet de wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK van 2014? Heeft de fitheid van het team niet de doorslag gegeven? Wat dacht je van de kilometervreter Dirk Kuyt? Die nu bij Feyenoord nog steeds zijn meters rent binnen de lijnen van de grasmat in de Kuip. De conditie en een getraind lijf hebben enorm veel effect op de prestaties van het team. Lees in dit artikel voorbeelden van bij welke spelers/teams de conditie de doorslag gegeven hebben.

Blessures van Messi en Ronaldo

Wij weten allemaal dat Arjen Robben tot de beste vijf spelers van de wereld behoort. Echter, wordt hij niet voor niets ‘de man van glas’ genoemd. De buitenspeler van Bayern München is regelmatig geblesseerd en kan hierdoor niet doorstomen tot de beste speler ter wereld. Als we dit vergelijken met de fysieke gesteldheid van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, dan zien we behoorlijke verschillen. Daarbij komend dat Ronaldo zelfs een sprong kan maken waarbij hij hoger springt dan een basketballer, zegt al genoeg over de kracht en power die zich bevinden in het lichaam van de nummer 7 van Real Madrid.

Een powerlijf tijdens het voetballen

Kortom, een powerlijf tijdens het voetbal is wel degelijk belangrijk. De topspelers in de wereld (Messi, Ronaldo, Ibrahimovic) zijn zelden geblesseerd. Zij presteren dingen, zij maken weerzinwekkende doelpunten waarvan wij niet wisten dat het mogelijk was. Dit alles door een powerlijf. Iedereen kan wel de omhaal van Zlatan herinneren in de wedstrijd tussen Engeland en Zweden. De Zweed schiet van zo’n 35 meter met een omhaal(!) de bal achter doelman Joe Hart. De hoogte en de kracht in de benen van Zlatan zegt alles over zijn fysieke gesteldheid en de power in zijn lijf. Wilt u meer weten over statistieken van deze grote spelers, bekijk dan de football scores, premier league results en live football op livefootball.co.uk.

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *