Minder koolhydraten dieet

Minder koolhydraten dieet

Wanneer je overgewicht hebt wilt afvallen hoef je maar op internet te kijken en een dieet is snel gevonden. Een te streng dieet wordt vaak maar een klein poosje volgehouden. Mensen vallen weer snel terug in hun oude eetpatroon.
Door de grote hoeveelheid van dieëten zie je door de bomen het bos niet meer. Het gaat er om dat je resultaten wilt zien op de weegschaal! Een gunstig effect op je gewicht kan het volgen van een koolhydraatarm dieet zijn.

Koolhydraatarm

Het is de bedoeling met het volgen van dit dieet dat er zoveel mogelijk koolhydraten uit de voeding wordt geschrapt.
De koolhydraatrijke producten die worden weggelaten zijn o.a.

  • Brood en noedels
  • Geproduceerd voedsel waar suiker of granen inzit
  • Pasta, rijst en aardappels

Ga er van uit dat wanneer er op het etiket van een product staat dat er in 100 gram minder dan 5 gram koolhydraten zit het een goed product is om toe te passen wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt.

Op een gezonde manier vetten verbranden

Met dit dieet zonder koolhydraten verbrandt je op een gezonde manier de overtollige vetten.
Uit onderzoek is gebleken dat je met een koolhydraatarm dieet met ongeveer dezelfde fysieke inspanningen ongeveer 300 calorieën meer verbrandt dan iemand die bijvoorbeeld een vetarm dieet volgt.

Werking koolhydraten

Het zijn niet de vetten die voor het overgewicht zorgen maar de koolhydraten.
Koolhydraten worden voor een groot deel omgezet in glucose. Wanneer er sprake is van overtollig lichaamsvet door het eten van te veel koolhydraten heeft dit alles te maken met het hormoon insuline.

Insuline zorgt er voor dat de glucose snel door de bloedbaan verspreidt wordt om de organen van energie te voorzien.
Omdat er te veel glucose binnenkomt door het eten van te veel koolhydraten wordt de glucose opgeslagen als vet. Met als gevolg overgewicht.

Wanneer dus een koolhydraatarm dieet wordt gevolgd zal het lichaamsvet geleidelijk verdwijnen. Alle glucose uit de weinige koolhydraten die je eet worden verbruikt en niet op geslagen als vet.

Wil je meer weten over het volgen van een koolhydraatarm dieet ga dan naar deze website waar een dieet met minder koolhydraten wordt aangeboden.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *